Proiect mobilier la comanda „Locuinta S”

bucatarie-la-comanda-camille-euphoria-bucuresti-piatra-neamt
Bucatarie la comanda CAMELLIA
bucatarie-si-mobilier-la-comanda-euphoria-pe-lovedeco.ro
Proiect „S” – lovedeco.ro
Proiect-mobilier-la-comanda-Locuinta-S-vim-studio-euphoria-buzau-bucuresti

Proiectul de mobilier la comandă "Locuinta S"

• Denumire proiect – Locuinta S
• Bucătărie la comandă – Euphoria Kitchen Studio
• Autor – Stefania Bobaru – VIM studio
• Locatie – Buzau
• Anul finalizarii – 2019
• Beneficiari: familie tanara, in asteptarea unui copil

 • Punct forte al spatiului:

Compartimentarea echilibrata a spatiului:

- parterul impartit in zona de acces (vestibul, grup sanitar si debara) si spatiul destinat intregii familii (zona de zi, zona de luat masa si bucatarie). Accesul la etaj se face din zona de zi, pe scara din lemn masiv realizata la comanda. Finsarea acesteia intr-o nuanta de gri pal a facut posibila integrarea ei armonioasa si neintruziva in ambianta camerei. Accesul pe terasa se face din zona de dining.
- etaj: dormitorul matrimonial cu baie proprie, dressing si balcon; camera copilului, biroul (care in caz de necesitate devine camera pentru oaspeti), ambele deservite de o baie cu acces din hol.

 • Puncte slabe spatiu initial

Proiectul a fost preluat pentru amenajare de la stadiul de gri al bailor si cu restul imobilului finisat (lavabila alba si parchet); pregatirea spatiului a fost o provocare din punctul de vedere al interactiunii cu dezvoltatorul si echipa pusa la dispozitie pentru finisarea locuintei.

 • Cerinte initiale client

Beneficiarii si-au dorit o locuinta eleganta, cu detalii clasicizante dar moderna si in acelasi timp cu o grafica curata. Accentul a fost pus atat pe estetica cat si pe functionalitate. Un alt punct important al temei de proiect a fost gandirea locuintei ca refugiu/loc de relaxare dupa o zi obositoare de lucru si oaza de liniste fata de haosul urban al lumii moderne.

 • Stil de amenajare interioara

Personalitatea si individualitatea au fost date prin mobilierul realizat la comanda (adaptat la gabaritele incaperilor pentru folosirea rationala a spatiului), piesele statement bine alese (masa de dining, ceasul de perete, corpurile de iluminat, noptierele, scaunul de la masa de machiaj etc) si atentia acordata detaliilor si materialelor folosite. Spargerea monotoniei a fost realizata prin alaturari neasteptate de texturi si materiale: ardezie pe fronturile de mobilier, lemn masiv frezat, MDF vopsit mat, piele naturala de vaca (regasita la nivelul covorului). Principalele directii stilistice au fost eleganta si sugerarea prin mobilier a unor linii clasicizante dar ancorate in contemporan, pastrandu-se in acelasi timp o grafica simpla si curata. Buna comunicare cu beneficiarii a dus la crearea unui concept de amenajare care sa valorifice intr-o maniera creativa calitatile spatiale ale locuintei.

 • 2-3 idei despre fiecare incapere in parte: stil, finisaje, materiale, piese de mobilier, dorinte speciale de la proprietari

Nu a fost facut rabat de la calitatea materialelor si detaliile au fost tratate cu atentie atat in stadiul de proiectare cat si la punerea in opera:

Mobilierul de bucatarie are fronturile frezate din MDF furniruit, finisate alb mat. In puternic contrast vin electrocasnicele moderne si chiuveta din compozit negru. Acelasi tip de fronturi se regasesc la mobilierul din holul de acces, la biblioteca din zona de luat masa si cea de living.
Pentru bucatarie au fost realizate usi glisante la comanda. Acest lucru permite deschiderea spatiului si continuitatea vizuala dining-bucatarie dar si folosirea bucatariei inchise atunci cand se doreste.
Mobilierul TV este bazat pe un joc vertical-orizontal, intre fronturile elegante albe si linia bruta data de fronturile placate cu ardezie.

In camera de zi greutatea compozitionala este data de covorul geometric din piele de vita.

Dormitorul matrimonial are doua zone cu impact vizual:
- peretele cu finisaj antichizat (realizat cu ajutorul tapetului) pe care se profileaza speteaza patului incadrata de cele doua noptiere statement din lemn masiv.

- zona de machiaj (masa cu blat rabatabil, care ascunde oglinda si sistemul de iluminare al acesteia) si scaunul cu puternica personalitate date de forma si cromatica.

Pentru dormitorul copilului si birou/camera de oaspeti am optat pentru o linie stilistica mult mai moderna, cu tente scandinave.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  CONTACT